Економични префабрикувани куќи се буџетски опции за домување кои генерално се произведуваат со евтини материјали и едноставни карактеристики на дизајнот. Овие типови на домови обично доаѓаат во стандардни модели или однапред дизајнирани планови и може да се прилагодат за да одговараат на буџетот и потребите на клиентот.

Предностите на економичните монтажни куќи може да вклучуваат:

  1. Ниска цена: монтажните градежни материјали генерално чинат помалку, што ги прави економичните монтажни домови попристапни од традиционално изградените домови.
  2. Брзо склопување: Бидејќи компонентите на монтажните куќи се претходно произведени во фабриката, процесот на градење е побрз. Ова може да ги намали трошоците за работна сила.
  3. Ниска потрошувачка на енергија: Некои економични модели на префабрикувани куќи се дизајнирани да ја зголемат енергетската ефикасност. Карактеристиките како што се добро изолирани ѕидови, двојно застаклените прозорци и енергетски ефикасните системи за греење и ладење можат да ја намалат потрошувачката на енергија и да ги намалат трошоците за енергија на долг рок.
  4. Преносливост: Некои модели на монтажни куќи имаат карактеристики што може да се преместат или репозиционираат по склопувањето, обезбедувајќи им на сопствениците флексибилност.

Сепак, економичните монтажни куќи може да имаат и некои недостатоци. На пример, дизајнот и квалитетот на материјалот може да не се според стандардот на некои модели и важно е да се земе предвид усогласеноста со локалните градежни прописи. Дополнително, во некои региони сликата за монтажни куќи може да биде помалку позитивна во споредба со традиционалните згради.

Економски монтажни куќи

Име на производКод на производотЦена на производот
50 м2 Монтажна куќаIP 050£ 384.900
55 м2 Монтажна куќаIP 055£ 419.900
59 м2 Монтажна куќаIP 059£ 444.900
70 м2 Монтажна куќаIP 070£ 449.900
75 м2 Монтажна куќаIP 075£ 474.900
69 м2 Монтажна куќа IP 070T£ 489.900
103 м2 Монтажна куќаIP 103£ 729.900
74 м2 Монтажна куќаIP 074£ 514.900
78 м2 Монтажна куќаIP 078£ 499.900
81 м2 Монтажна куќаIP 081£ 569.900
85 м2 Монтажна куќаIP 085£ 589.900
90 м2 Монтажна куќаIP 090£ 569.900
108 м2 Монтажна куќаIP 101£ 689.900
112 м2 Монтажна куќаIP 112£ 664.900
100 м2 Монтажна куќаIP 100£ 584.900
113 м2 Монтажна куќаIP 113£ 759.900
120 м2 Монтажна куќаIP 120£ 799.900
121 м2 Монтажна куќаIP 121£ 789.900
126 м2 Монтажна куќа IP 126T£ 884.900
110 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 110£ 949.900
150 м2 Монтажна Куќа ЕднокатнаIP 150T£ 860.900
148 м2 Монтажна куќа Еднокатна близнакIP 148£ 999.900
126 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 126£ 1.099.900
136 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 136£ 1.099.900
186 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 186£ 1.479.000
149 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 149£ 1.249.900
150 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 150£ 1.159.900
149 м2 Монтажна Куќа ДвокреветнаIP 149C£ 1.249.900
131 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 131£ 1.189.900
123 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 123-
157 м2 Монтажна Куќа ДвокатницаIP 157£ 1.359.900

Во кои провинции градиме монтажни куќи?

АданаБУРДУРГУМУШАНЕКУТАХИЈАСИНОПКИРИККАЛЕ
АДИЈАМАНБУРСАХАКАРИМАЛАТЈАСИВАСБАТМАН
AFYONKARAHİSARЧАНАККАЛЕХАТЕЈМАНИСАТЕКИРДАГШИРНАК
БОЛКАЧАНКИРИИспартаКАХРАМАНМАРАСШАМАНИЦАБАРТИН
АМАСЈАЧОРУММерсинМардинTRABZONАРДАХАН
АНКАРАДЕНİЗЛİИСТАНБУЛМУГЛАТУНЧЕЛИИДИР
АНТАЛИЈАДИЈАРБАКИРИЗМИРМУШШАНЛИУРФАЈАЛОВА
АРТВİНЕдренеKARSНЕВШЕХИРСЛУГАКАРАБУК
AydinЕЛАЗИГКАСТАМОНУНИГДЕVANИЗВЕШТАЈ
BALIKESÝRЕРЗИНЧАНКАЈСЕРİОРДУЈОЗГАТосманлиски
БИЛЕЦИКЕРЗУРУМКИРКЛАРЕЛИРИЗЕЗОНГУЛДАКДУЗЧЕ
БИНГОЛЕСКИШЕХИРКИРШЕХИРСАКАРИЈААКСАРАЈ
БИТЛИСГАЗЧАНТЕПКОЦАЕЛИСАМСУНБЕЈБУРТ
БОЛУГИРЕСУНКОНЈАСИРТКАРАМАН