Складиште за градежно челик

Челик Градба Структури на складиште

Висината на челичните магацини произведени со системот за лесен челик варира помеѓу 10 метри и 15 метри во зависност од барањето на купувачот. Преземањето на технологијата на системот за галванизација и заварување на лимниот материјал што се користи како основа во неговото производство го продолжува животниот век на структурата на челичниот склад. Дополнително, благодарение на технологијата на галванизиран и беззаварен систем, челичните конструкции на складиштето може да се расклопуваат и повторно да се инсталираат повторно и повторно.

Челичните магацински конструкции се произведуваат во национални и меѓународни области со различни карактеристики, статика и димензии. Во зависност од областа каде што ќе се постават челичните конструкции на складиштето, типот на изолација што ќе се користи на ѕидовите и покривот е една од овие променливи услуги. Точната идентификација на оваа изолација е многу важна. Бидејќи изолацијата игра голема улога во заштитата на производот и работниот век што треба да се чува во складиштето за челик.

Предности на складиштето за челик

  1. Бидејќи суровината на челичните магацини е челик, тие се силни, силни и лесни во исто време. Поради оваа причина, тоа е производ кој истовремено е долготраен и може лесно да се инсталира и расклопува. Во исто време, тој презема најмала штета од земјотреси со својата издржлива структура, поефикасна и пофлексибилна структура.

  2. Магацините за челик се дизајнирани од компетентни архитекти и инженери и се произведуваат во фабриката. Поради оваа причина, маргината на грешка е блиску до нула. Во исто време, тој е помалку скап и еколошки од магацините со армирано-бетонски темели во класичната архитектура. Челикот е структура со висока рециклирање.

  3. Има висока звучна, топлинска и водена изолација по барање на купувачот. На овој начин, тој обезбедува удобност во заштитата на производот што треба да се чува во складиштето или услугата што треба да се произведе.

  4. Нејзиното производство е доста брзо. Со своето брзо производство и лесно склопување, го спречува клиентот да губи време.

  5. Во однос на дизајнот, тој е естетски во споредба со другите структури.

  6. Бидејќи е произведен од галванизиран челик, тој е отпорен на бактерии како што се 'рѓа, мувла и габи.

  7. Дури и во најстудените региони, тоа го правиме во земји како што се Канада, Русија, Украина, Казахстан.

челична магацинска конструкција цени

Цените на челичните магацински конструкции варираат во зависност од локацијата на складиштето, неговата висина, ширина, типот на изолација, проектот и барањата на клиентите. Бидејќи материјалите од челичните магацински конструкции се увозни производи, може да има зголемување или намалување на цената во зависност од моменталната пазарна и економска состојба. Во разликата во цената се рефлектираат и фирмата и транспортното работење каде што се бара складиште за челик.