Prefabrik Ev Belediye Masrafları Ne Kadardır?

Prefabrik Ev Belediye Masrafları Ne Kadardır? 1

Prefabrik bir ev yaptırırken belediyeden alınması gereken bir takım izinler bulunmaktadır. Bu izinler için ise her kalemde belediye tarafından belirlenen farklı başlıklar yer almaktadır. Her ne şekilde olursa olsun konut adı altında geçen tüm yapılar için ruhsat işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu bakımdan ruhsat ve izinler için il ya da ilçe belediyelerinden alınacak evrak ve izinler farklı başlıklar altında bulunmaktadır. Bu da prefabrik ev belediye masraflarını oluşturmaktadır. Prefabrik evler için gerekli olan belgeler yapının gerçekleştirileceği bölgeden sorumlu belediyelerden ya da il özel idarelerinden alınmaktadır. Yani belediyeler ya da il özel idare büro mimarlarının yaptığı incelemeler sonrasında arsanın kendinize ait olduğunun da belirlenmesi ile gerekli işlemler başlamış bulunmaktadır. Bu birimlerden alınan imar izinleri sonrasında gerekli ruhsat işlemleri sırayla tamamlanmaktadır. Ruhsat işlemlerini tamamlamadan yapı başlaması ya da yapıda ikamet edilmesi mümkün olmamaktadır. Ülkenin hangi yöresinde olursa olsun hatta köylerde de eğer yapım izni yoksa genellikle, ruhsatsız şekilde ev yapımı gerçekleşmemektedir.

  • Şehirlerde ruhsat için belediyelere başvurulması gerekmektedir.
  • Köylerde ise ruhsat için il özel idareye başvurulması gerekmektedir.

Prefabrik ev yapımı için ruhsat alınırken sizden istenecek belgeler arasında; arsanıza ait tapu, arsa üzerine inşa edilecek yapının imar projesi istenmektedir. Bunlar yanında statik projesi, arsa üzerine inşa edilecek olan evin elektrik ve su tesisat projesi ve evin röperli ya da ebatlı krokisinin elinizde hazır olması gerekmektedir. Bu belgelerin hepsi ise prefabrik ev belediye masraflarını oluşturmaktadır. Ayrıca bu evraklara ek olarak istenecek bazı belgeler de bulunabilir. Bu evraklar için yapılacak olan işlemler ise başvuru yapılacak olan birimlerden elde edilmektedir. Prefabrik ev inşası ve ruhsatı için herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak adına bu evlerin inşasına başlanmadan önce ilk olarak evin arsası ile ilgili ayrıntılı bir çalışma ve inceleme yapılması gerekmektedir. Bu inceleme sonrasında arsanın imar durumu öğrenildikten sonra arsa satın alınmalıdır. Yapılan incelemelerde arsanın alt yapısının konuta ve kurulacak sistemlere uygun olup olmadığı ile ilgili de inceleme yapmak gerekmektedir. Arsa yapısının imar için uygun olduğundan emin olarak prefabrik ev yapımına başlanmaktadır.

Belediye bizden neler istemektedir ? 

1- Elektrik Mühendisinin elektrik projesine imzalaması

2- İnşaat Mühendisinin statik projesini imzalaması

3- Mimari projeyi mimarın imzalanması

4- Mekanik proje için Makina mühendisinin imzalaması

Belediyeden alınacak olan izinler için gerekli proje çizimleri de prefabrik ev belediye masrafları oluşturmaktadır. Belediye tarafından verilecek olan ruhsat ise evlerin metrekaresine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca prefabrik ev ile ilgili belediye masrafları yanında gerekli evraklar için farklı masraflar da bulunabilir. Ev yaptırmak isteyenlerin ilk olarak prefabrik ev ruhsatı için gerekli izinleri almaları ve masrafları tamamlamaları daha sonra kısa sürede ev kurulumu tamamlanmaktadır. prefabrik ev kurulumu gerekli izinlerin alınmasından sonra 10 ile 45 gün arasında değişmektedir. Süre evlerin yapı kuruluşuna ve büyüklüklerine göre değişmektedir. Düz ya da farklı oturum alanlarına sahip olan prefabrik yapılar, günümüzde bu özellikleri ile dikkat çeken bir yapıdır.

Tüm detaylar için Bize Buradan Ulaşabilirsiniz ; 0 (216) 421 35 10

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir