Alçıpan Profil Fiyatları

İçindekiler

Alçıpan Profil Fiyatları hakkında ve alçıpanla alakalı detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

Alçıpan Profili Fiyatları ;

TAVAN C PROFİLİMETRE1,001,101,15
TAVAN U PROFİLİMETRE0,670,700,75
DUVAR C PROFİLİ (75)METRE1,401,601,75
DUVAR U PROFİLİ (75)METRE0,901,001,20
DUVAR C PROFİLİ (50)METRE1,001,101,25
DUVAR U PROFİLİ (50)METRE0,850,700,80

ALÇIPAN NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Yaşam alanlarımızda, iş yerlerimizde, oturduğumuz kafelerde restoranlarda ve daha birçok alanda karşımıza çıkan alçıpan nedir bir inceleyelim.

Alçıpan nedir?

Ana maddesi alçı olan iki tarafı kağıt kaplı alçı levhadır. Herkes tarafından alçıpan olarak bilinse de aslında ‘alçıpan’ adı bir markadır gerçek adı ise kartonlu alçı levhadır. Yapı olarak hafif, yangına dayanıklı ve ses yalıtkanlığı oldukça iyi bir malzemedir. Uygulaması oldukça kolay ve kısa sürede uygulanması ile sıkça tercih edilen bir üründür. Genelde inşaat ve dekorasyon amaçlı kullanılsa da farklı kullanım alanları da bulunmaktadır.

Alçıpan Profilleri Kullanım alanları nerelerdir ?

Çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. Bunlardan bazıları; havalandırma ve iklimlendirme tesisleri, izolasyon ve kaplama işlemleri, her türlü çatı, cephe,duvar ve tavan kaplamaları,bölme duvar, giydirme duvar ve asma tavan sistemlerinin yapımı, PVC markalarına ait destek saclarının üretimleri, çatı ve cephe kaplamaları,prefabrik yapı imalatları,prefabrik duvar ve tavan kaplamaları, betonarme binalar için duvar ve tavan kaplamaları,mağazaların,ofislerin,hastanelerin ve daha birçok yaşam ve ihtiyaç alanlarının dekor,kaplama,izolasyon karşılamak için kullanılabilmektedir. Alçı levha (alçıpan) bölme duvar esnekliği sayesinde dinamik etkilere karşı dayanıklıdır.

Alçıpan Profili avantajları nelerdir ?

– Alçı levha (alçıpan) bölme duvar esnekliği sayesinde dinamik etkilere karşı dayanıklıdır.

– Tesisatları gizleme olanağı kolaydır. Ph değeri insan vücuduyla aynıdır. Bakteri üretmez.

– Alçıpan Profili Ekonomiktir.

– 2 2 2 Alçı levha (alçıpan) bölme duvarda m ’ye düşen yük: 35 kg/m Tuğla duvarda m ’ye düşen yük: 300 kg/m2

– Hızlı ve kolay montaj

– Demontaj sayesinde işçilikten ve zamandan tasarruf sağlar.

– Alçı levha (alçıpan) bölme duvar yapıda yer kaybına yol açmaz.

– Yapılarda alçı levha (alçıpan) bölme duvar tuğla duvara oranla 9 kat daha hafiftir

– Alçı levha (alçıpan) bölme duvarla mükemmel şekilde ses, ısı ve yangın izolasyonu sağlanır.

– Proje detaylarına göre istenilen boylarda profil üretimi yapmak mümkündür.

Alçıpan Profili Modellerinide buradan görebilirsiniz, 

En çok tercih edilen alçıpan profilleri şunlardır ;
Tavan U Alçıpan profili, Tavan C Alçıpan Profili, Duvar C Alçıpan Profili, Pvc Destek Sacı, Mini H profilleridir.

 

Alçıpan nasıl uygulanır?

Alçı levha uygulaması farklı ölçülerde örneğin 5/5 10/10 gibi ölçülerde galvanize edilmiş çelik saclar üzerine vidalanıp sabitlenmesiyle uygulanmaktadır. Duvar giydirme gibi farklı uygulamalarda da özel hazırlanmış alçının harç haline getirilip duvara uygulanmasıyla da kullanımı vardır. Alçıpana özel bıçaklar ile kesilip şekillenen alçıpan yine kendisine uygulan vidalar ve vida matkabı kullanılarak sabitlenir. Alçıpan sabitlendikten sonra uygulamaya ve yüzeye bağlı olarak boşluklar kalabilir bu açıkta kalan yüzeyler cam yünü, taş yünü ya da polyester liflerden oluşan derz bantlarıyla kapatılır. Bu kapatılan alanların üzeri alçı ile kapatılıp kuruduktan sonra zımparalanarak düz bir zemin oluşturulur. En son olarak mekana ve zevke göre boyanır ya da duvar kağıdı ile kaplanır.

Alçıpan nerelerde kullanılır?

İki sağlam karton arasına dökülen alçı ile üretilen alçıpan, uygulama alanına ve yüzeyine göre 6/18 mm kalınlıkları arasında üretilebilir. Farklı kalınlıklarda olan bu levhalar yine üretilen yere göre 120 – 125 cm eninde olup 200 – 450 cm arasında da bir boyuta sahip olabilir. Dekoratif amaçlı kullanılacak olan alçıpanlar genelde eğilip bükülebilme özellikleri nedeniyle 6mm kalınlığında kullanılmaktadır. 7/9 mm olanları ise hafif olması nedeniyle asma tavanlarda kullanılırken 9/18 mm kalınlığında olanlar duvar kaplamalarında kullanılmaktadır. Alçıpanların kullanılacağı yere göre içeriği de değişmektedir. Örnek olarak ıslak hacimlerde kullanılacak olan alçıpanlar kimyasal maddeler ile suya dayanıklılığı arttırılmış, yangın dayanıklılığı gerektiren yerlerde ise yangın dayanımı arttırılmış alçıpanlar kullanılmaktadır.

Tüm detaylar için Hemen Ulaşabilirsiniz ; 0 (553) 905 35 10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir