Prefabrik Ev ile Çelik Ev Arasında ki Farklar Nelerdir ?

Merhabalar,
Herkesin Merak ettiği konuya değinmek istedik,
Prefabrik Evler nedir ? Nasıl yapılır ?
Prefabrik Evler :
  • Prefabrik konutlar fabrika da tüm yapı elemanları bağlantı noktaları ve duvar panellerinin hazırlandıktan sonra kurulacağı yere demonte bir şekilde sevk edilip orda hızlı bir şekilde montaj olanağı sağlayan pratik yapılardır.

  • Prefabrik evlerin tüm taşıyıcı sistemleri yüksek kaliteli galvaniz çelik saclardan son teknoloji rollform makinalarında üretilmektedir.

  • Prefabrik yapıların duvar panelleri projeye göre pencere kapı ya da sadece duvar olarak fabrikalarda üretimleri yapılıp sevk edilirler. Duvarların dışında betopan kullanılmaktadır. İç izolasyon malzemesi istenirse taş yünü yapılabilmektedir. standart olarak eps strafor yapılmaktadır.

  •  Prefabrik yapıların tüm malzemeleri fabrika da ön üretimi gerçekleştirilip yüklemeye hazırlanır.
  • Prefabrik Ev montaj süresi ; Örneğin tek katlı yüz metre kare bir prefabrik ev ortalama 1 haftada kurulmaktadır.
      Örneğin ; 100 m2 Kampanyalı Prefabrik Evimiz.
  • Prefabrik evler sökülmeleri ve tekrar montaj edilmesi mümkün olan yapılardır.

 

  •  Prefabrik konutlarda söküm takım işlemlerinde zayiat oranları çok düşüktür ortalama yüzde 10 – 15 civarlarındadır tekrar montaj imkanı uygun olmaktadır.
Çelik Evler :
  • Çelik evler fabrika da taşıyıcı çelik sistemlerin son teknoloji rollform makinaların da soğuk galvaniz çeliğin şekillendirilmesi suretiyle yapılmaktadır. (prefabrik evlerde ki gibi)
  • Çelik evlerde kullanılan tüm galvaniz çelikler uygun statik hesaplamalar sonucunda farklı kalınlıklarda üretilmektedirler.

  • Çelik evlerin fabrikalarda hazırlanan çelik iskeletleri karkas halinde yapılacağı sevk adresine gönderilir ve burada karkasların bir birlerine plan ve projeye göre montaj edilerek birleştirilmesi sonucunda çeliklerin montajı gerçekleştirilir ve binanın çelik karkası yapılmış olur.

 

  • Şantiyelerde çelik evlerin kurulumlarının gerçekleştirilmesi prefabrik evlere göre montaj süreleri daha uzun sürmektedir. Bunun sebebi ise çelik karkasların öncelikle montajlarının yapılması çelik evin karkas şeklini alması sonrasında çelik yüzeylere dıştan kaplama osb yapılması ve sonrasında dış cephe için uygun kaplama malzemelerinin kaplanması işlemi ve bina içinde kalan çeliklerin iç kısımlarına yalıtım malzemelerinin konulması ve yapının iç kısmına alçıpan kaplama yapılması süreçleri çelik yapıların uzun sürme sebepleri arasında yer almaktadır.

 

  • Çelik yapılar sökülebilir yapılardır fakat prefabrik yapılara göre söküm işlemleri daha zor ve daha fazla zayiat vermektedir.

 

  • Prefabrik yapılarda zayiat oranı yüzde 10-15 arasında olurken çelik evlerde bu zayiat oranı dahada fazla olmaktadır cephe kaplamalarının sökülmeleri içten ve dıştan zayiyata sebebiyet vermektedir.

 

  • Çelik evlerin montaj süresi ; ortalama yüz metre kare tek katlı için kurulum süresi kaplamalar dahil 25-30 gün sürecektir.

 

  • Ve bunlardan dolayı çelik ev prefabrik evden 2 kat daha yüksek maliyetle yapılmaktadır.

 

Tüm detaylar için Bize Buradan Ulaşabilirsiniz ; 0 (553) 905 35 10

Peki ek bilgi Prefabrik ev ve Çelik Evlerin avantajları nelerdir ? 
  1. İnşaat süresi, hem kısadır hemde iklim ve mevsime bağlı değildir.
  2. Tüm maliyetler sözleşme anında belirlenerek sabitlenir.
  3. Güçlü ısı yalıtımı sayesinde enerji tasarrufu sağlar.
  4. Kurulduktan sonra sökülüp dilediğiniz yere taşınır.
  5. Subasman (Zemin Betonu) dışında betona ihtiyaç duymaz. Her iklim koşulunda, güvenle kullanılır.
  6. Daha az ve kontrol edilebilir sevkiyatlar nedeniyle nakliye giderleri düşüktür.
  7. Binanın kısa sürede teslimi (10-45 gün) satış ve kira getirisi olarak avantaj sağlar.
  8. Pratik hazır yapılarda toplam bina ağırlığının daha az olması nedeniyle temel maliyeti azdır.
  9. Bakım ihtiyacı yok denilecek kadar az olmakla birlikte, yenileme ve değişiklik ihtiyaçlarına sınırsız çözümler sunabilmesi, tüm tadilat ve yenilemelerin düşük maliyetli ve kolay oluşu bina değerini ömür boyu yüksek tutar.
  10. Modüler sisteminde üretilir. Neredeyse tüm imalatlar, projede belirlenen miktarda ve mekanik montajla uygulanabilir olduğundan malzemenin fire ve zayiatı yok denecek kadar az olur.
  11. Tüm projelerin yalıtım özellikleri, bölgesel ve iklimsel verilere göre tasarlandığından binaya yapılan ilk harcama kısa sürede kendini amorti edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir