Prefabrik Evlerde Belediye İzni nasıl alınır ?

Çatalca Dubleks Prefabrik Ev

İkamet edilecek her konut tipinde olduğu gibi prefabrik evler için de izin almak gerekmektedir. Prefabrik evler için alınacak olan izinler standart yapılar için alınacak izinler ile benzerdir. Prefabrik ev belediye izni yürütülecek çalışmalar betonarme bir ev için yürütülecek çalışmalar ile benzerdir. Günümüzde arsa sahipleri arsa üzerine bina inşa etmek yerine genelde hazır olarak üretilmiş ve belli bir bölümü inşa edilmiş halde taşınan prefabrik evleri tercih etmektedir. Prefabrik ev yapımı için yapılacak olan çalışmalar daha pratik ve hızlı olsa da bu yapı için belediyeden istenen izinler diğer yapılar ile aynı olmaktadır. Yaklaşık ömrü 50 ile 100 yıl arasında değişen prefabrik yapılar için bu konuda istenen tüm ayrıntılar yer almaktadır.

Adım Adım bakarsak olaya ;

1- Önce Prefabrik ev yapan firmaya gidilir proje seçilir ve taslak proje alınır.

2- Arsanıza yakın bir mimarlık ofisine gidilir, taslak proje verilir ve arsanın konumu verilir.

3- Mimar bir proje dosyası hazırlar, (Mimari Proje, Elektrik Projesi, Mekanik Projesi, Statik Proje (İnşaat mühendisinin verdiği))

4- Bu hazırlanan proje dosyası (ruhsat dosyası) belediye’nin fen işleri müdürlüğüne onay için verilir.

5- Belediye proje dosyasını (ruhsat dosyasını) onaylar.

6- Beton ve Ev kurulumu işlemi başlanır.

Ruhsat Fiyatlandırması anlamında ; 

2020 Yaklaşık fiyatları TÜRKİYE GENELİ (proje fiyatı için fiyatlar değişebilir)
-Arsanın Aplikasyonu ( arsa çapı bedeli) :
-İmar durum harcı :
-Proje bedeli : 
-Mimari proje
-Statik proje
-Mekanik proje
-Elektrik projesi
-Zemin etüdü
-Harita mühendisi
-Geçici müteahhitlik belgesi
-Şantiye şefliği :
-Sigorta ve kurum harcı :

Prefabrik ev belediye izni köyde ise arsanız il özel idaresine başvurulmaktadır. Bu başvuru prefabrik evler için alınacak olan yapı ruhsatında geçerlidir. Yapı sahipleri ya da kanuni vekiller belediye ya da İl özel idare birimlerine yapı ruhsatı için dilekçe ile başvuru yapmaktadır. İnşaat ruhsatı almak için gerekenler ise şu şekilde sıralanmaktadır. Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bu işlemleri eksiksiz bir şekilde sağlamaları gerekmektedir. İlk olarak alınacak izinler için ruhsat başvuru dilekçesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra alınacak izinlerde tapu ve imar durumu da gerekmektedir. İmar durumu prefabrik yapılar için belediyeden alınmaktadır. Prefabrik ev için belediyelerden ya da gerekli kurumlardan imar ve ruhsat izinlerinin alınması gerekmektedir.

Kadastro Müdürlüğünden alınacak olan aplikasyon belgesi de prefabrik ev belediye izni için gereklidir. Mimari projeyi mimar hazırlar. İnşaat mühendisi Statik projeyi, Elektrik mühendisi elektrik tesisat projesini, makine mühendisi su ve kalorifer tesisat projesini hazırlar, ve ruhsat dosyası hazırlanır ruhsat dosyası hazırlandıktan sonraki prefabrik evlerin izinleri için istenmektedir. Bu işlemlerin hepsini mimarlık ofisleri çözmektedir. Bu belgelerin tamamlanması ile birlikte prefabrik ev yapımı konusunda bir engel bulunmamaktadır ve hemen yapım işlemlerine başlanmaktadır.

Tüm detaylar için Bize Buradan Ulaşabilirsiniz ; 0 (216) 421 35 10

 

Prefabrik Evlerde Belediye İzni nasıl alınır ?” yazısında 24 düşünce

  1. Nilhan diyor ki:

    Yani prefabrik ev için alınması gereken belgeler koşullar vb konuları açıklamamak için gereken bütün cümleleri kurmuşsunuz
    Hangi belgeler gerekiyor hangi koşullar vs

  2. Alper diyor ki:

    Selamun aleykum 3 donum arazi uzerinde babama ayit bir 2 katli ev var arsanin bir kosesinde diyer bir koseye de ben ev yapmak istiyorum mustakil prafabrik seklinde bunu yapabilirmiyim arsa koy de dik dortgen sekilde bir arsa uzunlamasina bir tarafi yola bakan bir arazi

  3. onur diyor ki:

    merhabalar.öncelikle sormak istediğim ve en merak ettiğim şey betonerme ev ve prefabrik ev yapılacka ruhsat ödemeleri birbirinden ayrımı?yani prefabriğin mantık olarak daha ucuz olması gerekiyo.ben betonerme ev için 450bin anahtar teslim fiyatı aldım.ama daha ucuz bişeyler yaptırmak istiyorum

  4. Rec diyor ki:

    Hayırlı işler. Merkezde 75 m2’lik ahşap ev var. Bunu yıktıktan sonra buraya aynı m2 dublex çelik ev koyulabilir mi ? Hemen bitişikde başka bir hane var, belediye çekme mesafesi istiyor mu ?

    • ksahinoglu diyor ki:

      Merhabalar, Yapı izin ve uygunluk durumları için bağlı olduğunuz Belediye ile çalışan bir mimarlık ofisi ile görüşebilirsiniz.

    • ksahinoglu diyor ki:

      Merhabalar, Siz kaç m2 talep ederseniz biz o m2 de ürün yapabiliriz size. Arasanıza kaç m2 ev yapılabilir bunu belediye ile görüşmelisiniz. İyi günler dileriz.

  5. özlem diyor ki:

    merhaba
    bizim antalya da köyde hazir bir evimiz var, ama onu yiktirip yerine prefabrik yaptirmak istiyoruz, beton zemin, su internet elektrik hersey mevcut, buna ragmen saydiklariniz ve mimar masrafi falan gerekli midir?
    ruhsat herseyimiz var yeniden mi almamiz gerekiyor?
    Iyi günler dilerim

    • ksahinoglu diyor ki:

      Merhabalar,
      Kapı + Çatı + Pencere + İç Boya + Dış Boya + Elektrik tesisatı + Su tesisatı + Banyo vitrifiye ürünleri + Klozet + Duş teknesi + Lavabo + Prizler + Lambalar + Elektrik Armatürleri + Sigorta kutusuna kadar bize aittir.
      Zemin betonu + ince şap + parke + fayans ve mutfak dolabı size aittir. Nakliye ve Montaj ekibi masrafları (yemek+konaklama) hesaplanıp fiyata eklenecektir.
      Tüm detaylar için bizi 0553 905 35 10 ‘dan ulaşabilirsiniz.

  6. İsmail tepici diyor ki:

    İyi günler benim köyde bir arsam var oraya prefabrik ev yaptırmak istiyorum ama köyde amcam ilgilenecek bu konuyla herşeyi ile ilgilenmesi için vekalet vermem gerekiyormu gerekiyorsa vekalet örneğiniz varmı

  7. Βασίλικη diyor ki:

    Γεια σας έχω ένα χωράφι εκτός σχεδίου πόλεως 1700τμ υπάρχει εδώ και 59 χρόνια σίγουρα θέλω να χτίσω προκατασκευασμένη κατοικία χρειάζεται και εκεί 4000τμ για να γίνει ανέγερση προκάτ κατοικίας ;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir